4 maj 2018
19:00

Södra Vi IF

Referat: Hjorted/Totebo - Södra Vi IF

Tungt !! Hjorted/Totebo leder med 2-0 när det återstår 5 minuter , Södra VI vänder och vinner med 3-2 ! Avgör i absolut sista sekunden!

H/T börjar matchen på bästa möjliga sätt när Mohammad löper loss på vänsterkanten och spelar fram Ola inne i straffområdet som avslutar distinkt precis som den gamla skyttekung han är, 1-0. Minuten senare snappar Ola upp en långboll och rullar fint in 2-0 ! En riktigt drömstart för hemmalaget ! Bortalaget går direkt ner på trebackslinje och försöker sätta tryck, men H/Ts backlinje + målvakt Sandskog är stabila och håller för det mesta farligheterna borta. Södra Vi skapar en del tryck på fasta situationer där de är starka med sina stora spelare. Ola hinner med att fixa en straff runt 20-25 minuten, Hukke dundrar den i ribban. Man går in med en bra känsla i paus. I andra är det mycket ställningskrig även om det är Södra Vi som försöker skapa tryck. Andreas gör en 1-2 fina räddningar på bra lägen för bortalaget. Vi minns också tränare Lindströms nickchip som målvakten i sista stund får upp handen på. Så kommer vi då till sista 5 minutrarna när allt rasar , 2-1 kommer i 85minuten , som så många gånger förr det här året drabbas H/T av panik när de åker på mål bakåt. En minut efter målet åker Jacob mycket ondödigt på sitt andra gula kort för dagen. Södra Vi inleder nu en tokpress och matar in bollar i straffområdet , och gör först 2-2 i 89 och avgör sedan i matchens absolut sista spark till 2-3. Ridå ner! En helt otrolig vändning där det ser stabilt ut i 85 min men sedan raserar fullständigt. Gäller att ta med sig det som var bra i den här matchen för det var en hel del och bygga vidare på det , sista fem är bara lägga till handlingarna och hoppas att det aldrig mer upprepas. Södra Vi är något bättre än hemmalaget om man ser till hela matchen , men just nu känns det mest som ett rån med tanke på det helt otroliga avslutet. Många var bra i H/T i kväll men kvällens bästa var ändå evigt unge Ola och tränare Lindström på mitten som vann mycket boll där inne. + även till högerback Ali och målvakt Sandskog.